ATASI MASALAH JERAWAT ANDA SEAWAL 3 HARI!
10,000 orang yang dahulunya muka penuh berjerawat, sudah tidak lagi berjerawat selepas guna Sabun MZ. 3x Lebih Berkesan! 3x Lebih Pantas! 3x Lebih Universal! >>>KLIK SINI UNTUK MAKLUMAT LANJUT

5 Tip Menghilangkan Jerawat Dengan Mudah

Gunakan produk kecantikan yang berharga berpuluh-puluh sehingga ke beratus-ratus, hasil yang anda bakal dapat, belum tentu adalah apa yang anda ingin sebelum ni. Jadi, untuk menjimatkan wang anda, dibawah adalah 5 tip menghilangkan jerawat yang kami ingin berkongsi dengan anda, walaupun tip ini mudah tapi kami berharap ia dapat memanfaatkan anda.

1. Lemon mengandungi banyak antioksidan yang bagus untuk kulit muka, ia juga boleh digunakan untuk menghilangkan jerawat. Ambil sebiji lemon dan potong beberapa bahagian, kemudian gosok di bahagian wajah yang berjerawat sehari 2-3 kali, setiap pagi, petang dan sebelum tidur.

2. Bawang Putih - menumbuk dua atau lebih, hingga cukup halus lalu disapukan ke bahagian muka yang berjerawat. berehat selama 10 minit lepas basuh muka. Cuba amalkan cara ini setiap minggu sekali.

3. Minyak zaitun - Cara ini adalah cara yang diamalkan sejak zaman dahulu. Dan ramai orang juga telah mengaku bahawa cara ini adalah berkesan. Campurkan 1 sudu besar minyak zaitun dengan 4 sudu garam dan kacau sebatian selama beberapa minit, kemudian, sapu pada bahagian muka yang ditumbuhi jerawat dan biar ia berkering, basuh muka anda dengan menggunakan sabun pencuci muka. Amal cara ini seminggu sekali.

4. Putih Telur - Pisahkan kuning telur dan ambil putih telurnya saja. Kacau sekejap dan sapu ke wajah dan berehat selama 15 minit. Putih telur ini dapat mengurangkan minyak di muka yang sering menyebabkan timbulnya jerawat.

5. Ubat gigi- Sebelum anda tidur, sapukan sedikit ubat gigi pada bahagian muka yang ditumbuhi jerawat dan biar ia berkering sehingga esok pagi. Kemudian basuh muka anda. Kenapa ubat gigi? Kerana ubat gigi mampu mengeringkan jerawat dan ia juga boleh menyerap minyak di muka.

Sebenarnya, cara menghilangkan jerawat tanpa menggunakan produk kecantikan muka adalah merupakan pilihan terbaik untuk anda yang mempunyai masalah jerawat. Tanpa bahan kimia, ini bermakna cara menghilangkan jerawat yang digunakan adalah berasaskan bahan semulajadi. Dengan menggunakan bahan semulajadi, anda akan dapat mengelakkan kesan sampingan yang mungkin berbahaya kepada badan anda.

Terdapat banyak cara menghilangkan jerawat secara semulajadi yang boleh digunakan oleh mereka yang bermasalah jerawat. Tapi pastikan pilih cara menghilangkan jerawat yang telah terbukti berkesan dan terbukti memang 100% semulajadi. 

Terdapat Masalah Jerawat? Klik Sini Untuk Dapatkan Ebook Percuma Kecantikan Muka! Dan Jangan Lupa Baca Post Kami Cara Menghilangkan Parut Jerawat | Petua Hilangkan Jerawat.