4 Cara Mengatasi Masalah Bekas Jerawat Dengan Mudah.

Sering menghadapi Ketekanan yang berkepanjangan atau disebabkan darah anda kotor dengan dua sebab utama ini. Akibatnya, wajah muka anda dipenuhi dengan jerawat, setelah jerawat anda mengalami penyembuhan, ia akan meninggalkan bekas seperti flek hitam ataupun bekas yang berwana merah.
Dalam mengatasi masalah bekas jerawat, anda harus melakukan pembersihan wajah secara regular agar jerawat anda tidak akan kembali lagi. Selain itu, anda juga mendapat cara mencegah jerawat dengan mengunakan ubat yang diberi oleh doktor ataupun dengan mengunakan ubat tradisional yang anda boleh dapat.
Berikut adalah cara menghilangkan bekas jerawat yang diajar oleh rakan kolej saya, cara ini belum dibukti berkesan oleh siapa-siapa pakar jerawat lagi, tapi anda boleh cuba di rumah anda.
  • Jus lemon – Lap muka dengan kain tangan (baru dan bersih) yang terkandungi jus lemon secara lembut selama 5 minit. Jus lemon yang terlebih, anda boleh minum jus tersebut kerana jus lemon amat berkhasiat kepada badan kami. Selain itu, jus lemon juga mempunyai kelebihan dalam memputihkan warna kulit badan manusia.
  • Lidah buaya – Ambil Jelnya untuk cuci muka anda, selain itu anda juga boleh minum jusnya sehari sekali kerana jus lidah buaya ini amat berkhasiat kepada badan kami.
  • Madu – Dapatkan madu dan campur dengan susu untuk mencuci muka
  • Air masak – Minumkan air masak yang banyak setiap hari, 8 gelas air sehari.
Inilah semua maklumat-maklumat yang saya nak berkongsi dengan anda tentang cara mengatasi masalah bekas jerawat dengan mudah.
Sebenarnya untuk mengatasi masalah bekas jerawat anda dengan berkesan, saya cadangkan anda mendapatkan bantuan daripada pakar jerawat supaya mereka dapat menbantukan menyelesaikan masalah anda dengan berdasarkan pengalaman dan kepakaran mereka di bidang rawatan jerawat.
Di sini, saya nak menperkenalkan anda Dr Hassenah Hassan, dia telah berkhidmat sebagai seorang doktor selama hampir 20 tahun. Beliau mempunyai klinik sendiri yang beroperasi di Shah Alam selama lebih 11 tahun. Beliau telah merawat lebih daripada 1,200 pesakit yang mempunyai masalah jerawat. Beliau juga telah mengeluarkan produk rawatan jerawat di atas jenama Dr Hasseenah. Hari ini, dia telah mengeluarkan panduan ebook pertama dia iaitu Ebook Rahsia Jerawat Terbongkar.
Dalam e-buku ini, Dr. Hasseenah akan membongkar rahsia jerawat dan jeragat dan anda akan dapat mengetahui:
  • 12 faktor-faktor punca terjadinya jerawat.
  • Kesan-kesan buruk daripada jerawat yang tidak dirawat.
  • 6 cara alternatif yang dilakukan untuk merawat jerawat.
  • 2 langkah untuk mengawal jerawat dalam masa 60 hari.
  • 4 produk yang anda perlu gunakan untuk merawat jerawat.
  • dan banyak lagi.
Untuk mendapatkan keterangan yang lanjut, sila melayari sini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terdapat Masalah Jerawat? Klik Sini Untuk Dapatkan Ebook Percuma Kecantikan Muka! Dan Jangan Lupa Baca Post Kami Cara Menghilangkan Parut Jerawat | Petua Hilangkan Jerawat.