ATASI MASALAH JERAWAT ANDA SEAWAL 3 HARI!
10,000 orang yang dahulunya muka penuh berjerawat, sudah tidak lagi berjerawat selepas guna Sabun MZ. 3x Lebih Berkesan! 3x Lebih Pantas! 3x Lebih Universal! >>>KLIK SINI UNTUK MAKLUMAT LANJUT

6 Kesilapan Dalam Yang Anda Perlu Elakkan Dalam Menghilangkan Masalah Jerawat.

Sebenarnya semua orang dikalangan anda juga nak kulit muka yang halus dan licin, tetapi kebanyakkan orang sedang menggunakan cara yang silap dalam menjaga kulit muka mereka.
Mereka tidak tahu, sebenarnya selain faktor ketidak seimbangan hormon dan faktor genetik, mereka juga perlu mengubahkan tabiat buruk mereka yang menyebabkan jerawat dan kulit berminyak demi menikmati kulit muka yang sihat dan cantik.
Jadi untuk menikmati kulit muka yang sihat dan cantik, terdapat 6 kesilapan dalam menjaga kulit muka yang anda perlu elakkan. Iaitu :
  • Ramai orang membersihkan muka terlalu kerap dengan mengharapkan kulit muka akan sentiasa kering dan jerawat akan cepat hilang. Sebenarnya, cara ini adalah satu kesilapan, cara ini tidak akan mencepatkan jerawat hilang sebaliknya menjadikan kulit muka anda semakin berminyak dan berjerawat. Cara yang tepat adalah cuci muka anda dengan “cleanser” dua kali sehari sudah mencukupi iaitu pagi sekali dan sebelum tidur sekali.
  • Terdapat sebilangan orang percaya jika sering menyental kulit muka dengan scrub akan menghilangkan jerawat dengan cepat dan berkesan, sebenarnya cara ini tidak kerana jika anda sering berskrub dengan produk scrub yang terlalu kasar, ini akan menyebabkan keadaan kulit muka anda semakin teruk kerana kulit muka akan gatal. Sebenarnya, anda hanya perlu berscrub setiap minggu sekali atau tiga kali seminggu sahaja dengan menggunakan scrub yang halus tekstur dan mengurut lembut ke muka anda dan bilas dengan air suam.
  • Jika anda sering membuat aktiviti berat yang menjadikan badan anda termasuk muka berpeluh kuat, anda perlu selalu lap muka anda dengan kain yang bersih untuk mengelakkan peluh anda kering dan menyerap kedalam kulit muka anda, cara yang paling baik iaitu lepas lap muka anda dan berehat sebentar baru pergi menbersihkan muka anda dan mandi terus.
  • Picit jerawat adalah perlakuan yang sangat normal, apabila anda dapati muka anda ada jerawat, tangan anda mula merayap nak memicit. Sebenarnya, anda tahu atau tidak? Tabiat picit jerawat dengan kuku anda akan memburukkan keadaan kulit muka dan tinggalkan parut. Jadi anda perlu mengubahkan tabiat buruk tersebut secepat mungkin.
  • Ramai orang akan menggunakan shampoo rambut semasa mandi, sebenarnya bershampoo tidak salah tetapi apabila shampoo rambut terkena dengan muka anda, ia akan menyebabkan kulit muka anda berjerawat. Sebab shampoo rambut mengandungi bahan pelembab atau minyak untuk melembutkan rambut. Jadi anda perlu pastikan buih shampoo tidak terkena bahagian dahi dan muka semasa anda mandi.
  • Demi mendapatkan kecantikkan kulit muka, bermula anda perlu mengurangkan memakan makanan berminyak kerana makanan berminyak atau goreng boleh menyebabkan kulit muka anda berjerawat dan muka anda akan semakin berminyak. Jadi amalkan makanan diet yang sihat dan kurangkan makanan berminyak hari.

Terdapat Masalah Jerawat? Klik Sini Untuk Dapatkan Ebook Percuma Kecantikan Muka! Dan Jangan Lupa Baca Post Kami Cara Menghilangkan Parut Jerawat | Petua Hilangkan Jerawat.